Ergotec

Het ergotec Safety Level System, dat in 2015 op de markt is gebracht, is een veiligheidsclassificatie voor stuursystemen en zadelpennen op fietsen. Dit systeem maakt het begrijpelijk en transparant welke sturen, stuurpennen en zadelpennen geschikt zijn voor de verschillende fietstypes met het respectievelijke systeemgewicht. Dit zorgt voor meer kwaliteit en veiligheid op de betreffende fietstypes, met name voor e-bikes.

Het stuur en de stuurpennen dragen een grote verantwoordelijkheid, omdat het gewicht van de motor, de berijder en het laadvermogen inwerkt op het zogenaamde stuursysteem. Hoe hoger het gewicht van de bewogen afmetingen, hoe hoger de krachten die op de fiets en dus op de hierboven beschreven onderdelen inwerken.

In ons eigen Wickeder-testcentrum worden alle ergotec sturen, stuurpennen en zadelpennen aan langdurige tests onderworpen, zowel individueel als in combinatie. Ze worden onder andere getest volgens de DIN EN ISO-testnormen. Daarnaast worden er testen uitgevoerd volgens onze eigen hogere eisen op het gebied van veiligheid.

Het Safety Level System is onderverdeeld in 6 niveaus / sterkteniveaus en laat zien welke componenten geschikt zijn voor welk voertuig en zonder aarzeling met elkaar gecombineerd kunnen worden. Hoe hoger het niveau, hoe hoger de sterkte en dus ook de gegeven veiligheid.

De ergotec veiligheidsniveau-veiligheidsclassificatie voor stuursystemen en zadelpennen biedt dus een eenvoudig overzicht en hulp bij het gebruik van de vereiste onderdelen.

Na 5 succesvolle jaren is het ergotec veiligheidsniveau systeem opnieuw gelanceerd. Zowel de Cargo Bikes als de Gravel Bikes zijn nu geïntegreerd in het Safety Level System. Daarnaast is het MTB-assortiment overwogen met een uitgebreider niveau 6+. Niveau 6+ is bedoeld om rekening te houden met de verschillende toepassingsgebieden en het toenemende aandeel van e-bikes. Aangezien er in dit gebied zeer verschillende voertuigcategorieën zijn (Active / All Mountain / Cross Country / Dirt Jump / Downhill / Enduro / Trail), werden ook de mogelijke spronghoogtes opgenomen. Dit werd mogelijk gemaakt door de uitgebreide tests die in het ergotec-testcentrum werden uitgevoerd en door de jarenlange samenwerking met de 4 x wereldkampioen Tomas Slavik en de daaruit voortvloeiende bevindingen van het wedstrijdgebruik.

Ontwikkelingsmanager Rolf Häcker benadrukt: "Het opnieuw gelanceerde Ergotec Safety Level System is een uitbreiding van het bestaande Safety Level System, waarbij er geen verschuivingen zijn binnen de vorige niveau-indelingen. In principe was de invoering van het Veiligheidsniveausysteem een belangrijke mijlpaal voor de verdere ontwikkeling van het ergotec-merk.

Door Corona kon de uitgebreide herlancering van het ergotec veiligheidsniveau niet zoals gepland worden gepresenteerd op de nationale en internationale beurzen van vorig jaar.

Ergotec
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x