Gravelbikes

Wat is een gravelbike ?

Een gravelbike is een allround fiets geschikt voor verharde en onverharde wegen. Gravelbikes zijn robuuster dan een racefiets en heeft een comfortabele zithouding en er kunnen brede banden op. Gravelbikes zijn geschikt voor alle terrein maar sneller dan een mountainbike en relaxter dan een cyclocross fiets.

Een gravelbike is al dan niet voorzien van licht en spatborden en kan heel wat bagage vervoeren maar is wendbaarder en sportiever dan een trekking fiets . Hij is uitermate geschikt voor woon-werkverkeer, vakantiefiets, avonturenfiets en als sportieve fiets voor wintertrainingen.

Zijn er verschillende gravelbikes?

Een gravelbike is een allroundfiets en veel meer dan een racefiets met brede banden of een mountainbike met een koersstuur. Afhankelijk van het gebruik zijn er nog grote verschillen tussen de diverse fietsen.

Zo hebben we in de showroom Gravelbikes in staal voor een onverwoestbare fiets . Ideaal als reisfiets en dagdagelijkse tochten. In dit gamma is Kona alvast een uitblinker met hun fiets in raw steel.


We hebben ook gravelbikes in aluminium. Aluminium biedt een prima compromis tussen degelijkheid, prijs en gewicht. Zowel Kona, BH bikes, Santos en Conway hebben een aluminium gravelbike.

Vind je snelheid en gewicht belangrijk kies dan voor een gravelbikes in Carbon. Zo geniet je volop van de voordelen van een gravelbike met een minimum aan gewicht en een maximum aan snelheid. Voor gravelbikes in Carbon kan je kiezen tussen BH bikes, Kona en Conway.

Gravelbikes
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x