Bakfietsen

Bakfietsen

Een bakfiets is een fiets met 2 of 3 wielen met een grote bak, die gebruikt kan worden om goederen en/of personen te vervoeren.


Initieel gebruikten veel leveranciers de bakfiets om producten te leveren aan hun klanten.


Na vele innovatieve aanpassingen door de jaren is de bakfiets geëvolueerd naar een familiefiets, die vaak een vervanger van de auto is geworden.


Zo heeft de bakfiets enorm aan populariteit gewonnen. Vooral in steden, waar het autoverkeer zeer moeilijk is. Sindsdien rijden duizenden ouders dagelijks rond met hun kinderen en boodschappen in kleine, moderne bakfietsen. Kinderen zitten op één of twee bankjes in de bak, en baby's in een kinderstoeltje of een Maxi-Cosi.

Er verschenen ook talloze varianten voor gebruik van de bakfiets; bijv. intern vervoer in fabrieken, schoonmaakdiensten, ijsverkoop, fietstaxi... tot zelfs fietsherstellers.


De evolutie van bakfietsen heeft er ook voor gezorgd dat er veel elektrische bakfietsen op de markt zijn verschenen. Met als grote voordeel dat het makkelijker trappen is voor een relaxte rit naar school of om dagelijkse boodschappen te doen.

Een aantal voordelen van de bakfiets:

  • het is gezond en milieuvriendelijk
  • eenvoudig te besturen
  • een veilige manier om kinderen te vervoeren

Daarnaast is het ook een heel goed alternatief voor de wagen als je in de stad woont, waar steeds minder auto's worden toegelaten (lage emissiezone).

Bij Velodi bieden we verschillende types bakfietsen aan; afhankelijk van jouw exacte vereisten. zo vind je in ons gamma oa fietsen van Douze en Winther.

Bezoek ons winkel in Kontich, Lier of Mortsel voor meer informatie of een testrit.

Bakfietsen
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x